Vinyl je opet IN

Postoji nešto intrigantno u tom zvuku, pucketanju koje čujemo čim spustimo gramofonsku iglu na ploču. Gotovo da smo u stanju da čujemo zvuk i osjetimo atmosferu nekog prošlog, ljepšeg vremena, kada je sve bilo sporije, a muzika se osjećala mnogo dublje. To je vjerovatno jedan od razloga zašto su ploče i nakon toliko vremena i dalje prisutne, a u zadnje vrijeme bilježe sve veću popularnost.

 

Nije samo stvar u slušanju, omoti su nerijetko prava umjetnička djela koja doprinose cjelokupnom doživljaju i može se reći da su ploče muzika koja se može opipati. Možete ih pokazati prijateljima dok zajedno slušate omiljene pjesme Dine Merlina ili Van Gogh-a na vašem gramofonu, ili ponosno izložiti na polici u vašoj sobi.

Magaza je jedno od rijetkih preostalih mjesta gdje još uvijek možete pronaći kvalitetne ploče. Vašoj pažnji naročito preporučujemo set Bijelog dugmeta, benda koji je 80ih ostavio neizbrisiv trag u muzici naših prostora, a zahvaljujući Damiru Imamoviću i moderne obrade sevdalinki možete slušati na gramofonu. Navedena izdanja mogu poslužiti i kao lijep i luksuzan poklon dragoj osobi, baš kao i ovaj zanimljivi zidni sat na LP ploči ‘’Ispočetka’’, a sve ostale naslove možete pronaći ovdje.