Specijalna ponuda!

Od davnina je poznato da boravak u sauni djeluje blagotvorno na cijeli organizam.  Boravkom u finskoj (suhoj) sauni, gdje je temperatura između 60 i 90 stepeni, a vlažnost zraka 5% do 20 %, povisi se tjelesna temperatura za oko 2 stepena, a temperatura kože i do 10 stepeni, čime se aktivira imuni sistem i udvostruči broj ćelija koje učestvuju u detoksikaciji organizma, najsitniji kapilari se pune krvlju, a da se pri toj temperaturi krv ne bi zgusnula, tijelo otpušta vodu iz vezivnog tkiva.

Ovim procesom tijelo izlučuje nagomilane otrove i toksične produkte metabolizma u neuobičajeno velikim količinama. Udisanjem ugrijanog zraka pojačava se cirkulacija sluznice disajnih puteva i do 7 puta, a raste i proizvodnja imunoglobulina A koji je važan faktor cjelokupne imunološke reakcije organizma na razne štetne agense.

 
Parno kupatilo
se preporučuje osobama koje ne podnose previsoke temperature, kakve su u finskoj sauni, te osobama koje žele rehidrirati kožu i prepustiti se ugođaju inhalacione aromaterapije.  Efekti parne kupelji, kada je u pitanju detoksikacija i mobilizacija imunih snaga.

Ma'ab Spa Center Vam nudi kombinovanje saune, parnog kupatila, jacuzzija i prostora za relaksaciju. Prednost našeg Spa Centra je u tome što imate potpunu privatnost tokom Vašeg boravka!